Alle artikels in dit dossier

Fiscaalvriendelijk geld uit de vennootschap halen: loonoptimalisaties
Hieronder vind je het volledige artikel, aangepast zonder bronvermeldingen: IntroductieHeb je onlangs een managementvennootschap opgericht of overweeg je er een? Dan vraag je je misschien af: hoe kan ik als zelfstandige op een fiscaal optimale …

Beleggen via de vennootschap of privé: wat is voor jou de beste keuze?
Heb je wat extra winst gemaakt met je managementvennootschap ? Proficiat! Nu komt de volgende stap: hoe laat je dit geld het slimste groeien? Ga je beleggen via je vennootschap of kies je ervoor om …

Vastgoed kopen: privé of via uw vennootschap anno 2025 ?
Wanneer is het fiscaal interessant om vastgoed aan te kopen met je managementvennootschap? In dit artikel vergelijken we de opties. We leggen uit wat een patrimoniumvennootschap is, hoe vastgoed aankopen via je vennootschap werkt (volle …

Sociale bijdragen: privé betalen of via de managementvennootschap?
Als bestuurder van een vennootschap kan je zelf beslissen welke bezoldiging je wenst . Een terugkerende vraag is: Is het voordeliger om je sociale bijdragen privé te betalen of via je managementvennootschap? Uit onderstaande berekeningen …

De 10 belangrijkse fiscale wijzigingen voor Uw vennootschap vanaf 2026 !
Van hogere maaltijdcheques tot aftrekregels voor hybride wagens en investeringen – hier zijn de 10 belangrijkste wijzigingen in één handig overzicht!

Interimdividend bij een BV
Een interimdividend is een winstuitkering die een besloten vennootschap (BV) aan haar aandeelhouders doet vóór het einde van het boekjaar. Dit betekent dat de BV alvast een deel van de verwachte winst uitkeert, zonder te …

Wat is een managementvennootschap?
Een managementvennootschap is een gewone vennootschap dat zich richt op het beheer van andere bedrijven en kan verschillende voordelen bieden, zoals risicobeperking en mogelijkheden voor vermogensopbouw en successieplanning. De managementvennootschap sluit een overeenkomst met het …

Fiscale motieven bij een managementvennootschap
Fiscale motieven spelen naast andere motieven een grote rol in het bepalen of een managementvennootschap oprichten de beste keuze is. Het oprichten van een managementvennootschap kan zorgen voor de mogelijkheid om zich te specialiseren, om …
Managementvennootschap: motieven (overzicht)
Managementvennootschappen zijn populair bij bedrijfsleiders, zelfstandigen en directieleden. Of het zinvol is om een managementvennootschap op te richten, hangt af van verschillende juridische, praktische en fiscale factoren die in overweging moeten worden genomen. Een reden …