De recent uitgegeven staatsbon biedt een rendement van 2,81%. Maar wist je dat je misschien een nog beter rendement kunt krijgen door aan je eigen bedrijf te lenen?

Wat je moet weten over de staatsbon: De overheid heeft onlangs een staatsbon uitgebracht die een aantrekkelijke interest van 2,81% oplevert. Dit is na het aftrekken van 15% belasting. De oorspronkelijke rente was 3,3%. Helaas kon je alleen tot 31 augustus 2023 in deze staatsbon investeren.

Het spaarboekje: Door de aantrekkelijke staatsbon hebben veel banken hun rente op spaarboekjes verhoogd. De eerste €980 aan interesten op je spaarboekje is belastingvrij. Voor interesten boven dit bedrag betaal je slechts 15% belasting. Hierdoor kun je binnenkort waarschijnlijk ook een rendement van 2,81% op je spaarboekje verwachten.

Lening aan je eigen bedrijf: Een andere optie is om privé geld te lenen aan je eigen bedrijf en hierover een rente te ontvangen. Voor 2023 is deze rente vastgesteld op 5,7%. Na belastingen houd je hiervan 3,99% over.

Het beste alternatief? De Winwinlening: Met een Winwinlening kun je als particulier tot €75.000 lenen aan kleine en middelgrote bedrijven voor een periode van 5 tot 10 jaar. Voor leningen die in 2023 zijn afgesloten, ligt de rente tussen 2,625% en 5,25%. Na belastingen is dit maximaal 3,675%.

Maar het wordt nog beter! Bij je belastingaangifte kun je profiteren van extra fiscale voordelen. Je krijgt een jaarlijkse belastingkorting van 2,5%. En als het bedrijf de lening niet kan terugbetalen, krijg je zelfs 30% van het verschuldigde bedrag terug.

Door al deze voordelen kan het rendement van een Winwinlening oplopen tot wel 6,175%. Dat is een stuk hoger dan de staatsbon!

Conclusie: Als je op zoek bent naar een aantrekkelijk rendement, kan de Winwinlening een interessante optie zijn, vooral als je het vergelijkt met staatsbonnen of spaarboekjes.