Met het eindejaar in zicht, staan velen onder ons voor een berg overuren. Maar wist u dat er een financieel aantrekkelijke manier is om deze overuren te laten uitbetalen? Dankzij de herinvoering van de ‘relance-overuren’ kunt u van aanzienlijke fiscale voordelen genieten.

1. Herinvoering relance-overuren

Vanaf 1 juli 2023 tem 30 juni 2025 kunnen werknemers tot 120 extra vrijwillige overuren per jaar benutten. Deze periode biedt een unieke kans om meer te werken met directe financiële voordelen.

2. Aanzienlijke fiscale voordelen

Het meest opvallende voordeel van de relance-overuren is het financiële aspect. Voor deze overuren geldt:

  • Geen RSZ-bijdragen: Dit vermindert de last op zowel werknemers als werkgevers.
  • Geen bedrijfsvoorheffing: Werknemers zien direct een hoger nettoloon.
  • Vrijstelling van inkomstenbelasting: Wat je verdient, blijft grotendeels in je zak.

3. Sectoroverschrijdend voordeel

Deze regeling is niet beperkt tot een specifieke sector. Zowel de volledige privésector als bepaalde werkgevers uit de openbare sector kunnen hiervan profiteren.

4. Uitbetalingstermijn

Belangrijk om te weten is dat de bezoldigingen uiterlijk aan het einde van het tweede kalenderjaar na het prestatiejaar uitbetaald moeten worden. Dit betekent dat in 2024 nog overuren van 2023 uitbetaald kunnen worden.

Conclusie

De herinvoering van relance-overuren biedt zowel werkgevers als werknemers aanzienlijke voordelen. Kortom, een uitgelezen kans om de arbeidskosten te optimaliseren en tegelijkertijd het nettoloon van werknemers te verhogen.