Wie zijn we?

Pieter Devloo studeerde af als licentiaat Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent met grote onderscheiding.

Vervolgens specialiseerde hij zich verder in de fiskaliteit aan de Fiscale Hogeschool met grote onderscheiding.

Zijn beroepsloopbaan begon hij bij het Ministerie van Financiën en na een hele reeks examens oefende hij de functie van ea. inspecteur (diensthoofd) uit bij de dienst taxatie vennootschappen. Na ruim 7 jaar ervaring verliet hij het Ministerie .

In 2000 werd hij erkend Belastingconsulent en kort nadien erkend Accountant.

Op 27 april 2002 behaalde Devloo Pieter een prijs als laureaat voor een examen georganiseerd door het Instituut van Accountants & Belastingconsulenten waaraan meer dan 1000 kandidaten deelnamen.

Naast zijn taak binnen VDV Accountants & Belastingconsulenten is Pieter DEVLOO docent aan SYNTRA Gent in de richting Belastingconsulent/Fiskalist en de richting Bedrijfsbeheer. Zijn belangrijkste opdrachten zijn de vakken accountancy, fiscaliteit , begeleiding van startende zelfstandigen en overnames.

Verder treedt hij op in diverse studiedagen zowel naar beroepsmensen als naar zelfstandige ondernemers. Zo spreekt hij regelmatig voor het IBV managementclub, Beroepsfederatie voor de Bouw, ... . (zie hiervoor de rubriek seminaries).

Regelmatig schrijft hij fiscale artikels voor diverse tijdschriften. Zie ook : bijdrage "fiscale controle" uitgave Trends dd 08/07/2006 en bijdrage "zakenlunch tot 75 % aftrekbaar" Vacature dd 27-05-07

Sinds 2006 werd Pieter Devloo Erkend Adviseur bij de Vlaamse Gemeenschap voor de begeleiding van zelfstandige starters (eenmanszaak of vennootschap) met Adviescheques (zie voor meer info rubriek "erkend adviseur").